Podrobný přehled všech mimořádných opatření a co kde a jak aktuálně platí pro sportovce na sportovištích v ČR

Jak to všechno začalo:

69. Usnesení vlády České republiky o vyhlášení nouzového stavu pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví
v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru /označovaný jako SARS CoV-2/ na území České republiky na dobu
od 14.00 hodin dne 12. března 2020 na dobu 30 dnů ke shlédnutí zde:

Usnesení_vlády_České_republiky_o_vyhlášení_nouzového_stavu_pro_území_České_republiky (1) (1)

Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví podle § 80 odst. 1 písm. g)  zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů ve znění pozdějších předpisů, kde nařizuje postupem podle § 69 odst. 1 písm. i) a odst. 2 zákona č. 258/2000 Sb. k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 novým koronavirem SARS-CoV-2 tato mimořádná opatření ke shlédnutí zde:

Mimořádné_opatření_-_volný_pohyb_osob_na_území_ČR

Podrobný přehled všech mimořádných opatření – co aktuálně platí ke shlédnutí zde:

Platná opatření k 24-3-20

Výkladové stanovisko České unie sportu jímž se řeší přítomnost veřejnosti na venkovních i vnitřních sportovištích ke shlédnutí zde:

Výkladové stanovisko 2646Nzc

Výkladové stanovisko Národní sportovní agentury, jímž se řeší výjimky ze zákazů vyplývajících z opatření ve vztahu k profesionálním sportovcům ke shlédnutí zde:

Výkladové-stanovisko-NSA-k-usnesení-č.-215-final2

 

Aktualizace:
Z přijatého usnesení vlády 6. dubna vyplývá, že při současném splnění dalších podmínek, je umožněno sportování na venkovních sportovištích. Přes četné mediální výstupy je nutné vycházet z právního posouzení dikce mimořádného opatření MZDR. Nelze automaticky dovozovat, že na venkovních sportovištích je možné začít sportovat téměř bez omezení. Důležité jsou pojmy venkovní sportoviště a skupina sportujících osob, které svádějí k volnějšímu výkladu, než opatření MZDR ve skutečnosti nastavuje.

Aby nedocházelo ze strany oddílů a klubů juda k mylným výkladům a k porušování nařízených pravidel prevence proti šíření koronaviru, sledujte aktualizované stránky České unie sportu, týkající se vládních opatřeních majících dopad na sport.

Podrobnosti zde…

 

 

 

Upozorňujeme, že shora poskytnuté informace, vychází z aktuální situace, která se však může v čase měnit. Proto doporučujeme pravidelně sledovat webové stránky Úřadu vlády http://www.vlada.cz  Ministerstva zdravotnictví  http://www.mzcr.cz  Ministerstva vnitra http://www.mvcr.cz a Národní sportovní agentury  http://www.agenturasport.cz a v této souvislosti pak přijímat potřebná opatření.

 

Sportovní klub Judo Kladno z.s.

předseda: JUDr. M. Šiška